Espoon TKD-seura ry

Seuran toiminta alkoi syksyllä 1989. Yhdistys, Espoon TKD-seura ry, perustettiin vuonna 1990. 2000-luvulla seuran toiminta on ollut vahvasti seuran nykyisen pääopettajan Teppo Häyrysen väsymättömän työn varassa. Sabum Teppo on muun muassa toiminut 17 vuotta seuran puheenjohtajana ja niin kehittänyt ja laajentanut seuran toimintaa kuin myös kannatellut seuraa läpi erilaisten vaikeampien vaiheiden.

Espoon TKD-seura on Taekwon-Doa opettava espoolainen yhdistys. Seurassamme harjoittelee noin 90 Taekwon-Don harrastajaa ja toiminta on painottunut Suur-Tapiolan alueelle. Alakouluikäisillä lapsilla on omat harjoitusryhmänsä ja nuorilla ja aikuisilla omansa. Ikäluokkien sisällä harjoitukset on jaettu tasoryhmiin oppilaiden vyöarvon mukaan. Seuramme on Suomen ITF Taekwon-Do ry:n jäsen.

Taekwon-Do sopii kaikenikäisille ja kaikenkuntoisille ihmisille. Jokainen saa harrastaa lajia omista lähtökohdistaan ja omilla tavoitteillaan. Edistyksessä ei verrata oppilaita toisiinsa vaan seurataan kunkin yksilön henkilökohtaista edistymistä. Harjoittelu aloitetaan käymällä alkeiskurssi, jonka jälkeen siirytään harjoittelemaan jatkoryhmään.

Tarjoamme monipuolista ja laadukasta ohjausta hyvässä seurassa. Seuran pääopettajalla on yli 25 vuoden kokemus Taekwon-Don opettamisesta. Seurassamme toimii pääopettajan lisäksi useita muita mustavöisiä ja värivöisiä ohjaajia. Jäsenemme osallistuvat aktiivisesti niin kansallisiin kuin kansainvälisiinkin tapahtumiin.

Kilpailurintamalla seuramme edustajat ovat menestyneet monella tasolla. Värivyömme ja juniorimme ovat osallistuneet aktiivisesti ja menestyksekkäästi kansallisiin kilpailuihin. Seuramme on perinteisesti ollut hyvin edustettuna myös Suomen maajoukkueessa. Kilpaurheilun osalta seuramme suurin saavutus on Antti Rintasen maailmanmestaruus miesten alle 78-kiloisten ottelusta vuodelta 2019. Lisäksi seuraamme on vuosien saatossa voitettu viisi Euroopan mestaruutta, viimeisimpinä Joonas Heikkisen mestaruus II Danin liikesarjoista vuonna 2011, Veera Häyrysen mestaruus IV-VI Danin liikesarjoista vuonna 2012 sekä Antti Rintasen mestaruus miesten joukkuevoimamurskauksesta vuonna 2016.