Uutisia

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31
Oppia IIC:ltä
Tampereella järjestettiin ITF:n kansainvälinen opettajaseminaari (IIC) 6.-8.11.2015. Seurastamme seminaarille osallistuivat Sabumnimit Teppo ja Veera Häyrynen sekä Boosabumnim Antti Rintanen. Kolmipäiväisen seminaarin aikana osallistujat saivat yksityiskohtaista opetusta tekniikoiden suorittamisesta ja opettamisesta, liikesarjoista, askelotteluista ja itsepuolustuksesta. Seminaarilla oli tuttuun tapaan myös oma osionsa Kids-ohjelmasta. Hienona uutuutena oli Suurmestari Paul Weilerin luento vammoja ennalta ehkäisevästä harjoittelusta.
(08.11.15)
Boosabumnim Antille mitali EM-kilpailuista
Boosabumnim Antti voitti pronssia miesten joukkue-erikoistekniikoista Skotlannissa järjestetyistä EM-kilpailuista. Suomalaiset voittivat kilpailuista yhteensä 3 hopeaa ja 8 pronssia. Onnittelut kaikille mitalisteille!
(28.10.15)
EM-kisat häämöttävät
Vuoden 2015 Taekwon-Don Euroopan mestaruuskilpailut pidetään Skotlannissa 22.-25. lokakuuta. Kilpailuihin osallistuu 520 kilpailijaa yhteensä 23 maasta. Mukana on luonnollisesti myös Suomen maajoukkue, johon kuuluu 26 kilpailijaa, 3 valmentajaa, 2 tuomaria sekä joukko kannattajia.

Espoon seurasta maajoukkuetta edustaa Boosabumnim Antti Rintanen. Boosabumnim Antti osallistuu nyt kuudetta kertaa arvokilpailuihin. Hänen päälajinaan on ottelu, jossa hän kilpailee alle 78-kiloisten sarjassa. Keväällä pidetyissä MM-kilpailuissa Boosabumnim Antti otteli monta erittäin hyvää ottelua kovatasoisia vastustajia vastaan, ja nyt on tavoitteena parantaa ottelua entisestään. Henkilökohtaisen ottelun lisäksi Boosabumnim Antti kilpailee miesten joukkueessa joukkueottelussa, joukkue-erikoistekniikoissa ja joukkuevoimamurskauksessa. Joukkue-erikoistekniikat ja henkilökohtainen ottelu kilpaillaan lauantaina, joukkueottelu ja -voimamurskaus puolestaan sunnuntaina.

Kilpailuissa nähdään myös toinen espoolaisedustaja, sillä seuramme pääopettaja Sabumnim Teppo Häyrynen on jälleen valittu kilpailuihin tuomariksi.

Onnea Boosabumnim Antille ja koko Suomen maajoukkueelle kisoihin!
(19.10.15)
Svea Cup
Lauantaina 10.10.2015 kilpailtiin Svea Cup -kilpailut Ruotsin Södertäljessä. Kilpailuihin osallistui noin 260 kilpailijaa, jotka olivat pääosin Ruotsista, mutta mukana oli myös kilpailijoita Suomesta. Espoon seurasta kilpailuihin osallistuivat Veera Häyrynen, Antti Rintanen, Markus Kokko ja Juuso Kokko. Valmentajana toimi Teppo Häyrynen ja kannattajiksi mukaan olivat lähteneet Viivi Rintanen sekä Nina ja Seppo Kokko.

Kisapäivä alkoi liikesarjakilpailuilla, joissa kilpailtiin tutulla pyramidikaaviolla. Espoolaiset etenivät hyvillä suorituksilla kierrokselta toiselle ja lopulta Juuso ja Sabumnim Veera voittivat kultaa ja Markus hopeaa.

Ottelun osalta Ruotsissa on hieman erilaiset säännöt lapsilla: päähän ei saa hyökätä ja ottelijat käyttävät rintapanssaria. Viime vuonna Kokon pojat kävivät Svea Cupissa harjoittelemassa, miten näillä säännöillä otellaan, ja nyt erilaisten sääntöjen tuomaan ottelun luonteen muutokseen keskityttiin niin lämmittelyssä kuin kisasuorituksissakin.

Ottelusarjat käytiin lohkojärjestelmällä, jossa kaikille kilpailijoille tulee varmasti useampi ottelu. Juuso otti omassa alkulohkossaan yhden voiton ja kaksi tasapeliä edeten jatkolohkoon. Jatkolohkon otteluiden jälkeen tuloksena oli hienosti pronssia isosta sarjasta.

Myös Markus pääsi alkulohkostaan jatkoon oteltuaan yhden voiton ja yhden tappion. Semifinaalista tuli selkeä voitto, mutta finaalissa ruotsalainen otteli paremmin. Markukselle kuitenkin hienosti hopeaa.

Boosabumnim Antin sarjassa oli viisi kilpailijaa, jotka ottelivat kaikki toisiaan vastaan. Antti hioi kisassa taktiikoita ja suoritusvarmuutta kahden viikon päästä pidettäviä EM-kilpailuja varten. Kolmen voiton ja yhden tasapelin myötä Boosabumnim Antti voitti koko sarjan.

Kotiintuomisina oli siis repullinen mitaleita ja rutkasti kisakokemusta sekä arvokasta viimeistelyä ennen arvokisoja.

Kilpailuiden tulokset
(11.10.15)
Sastamalassa kilpailtiin 26.9.2015
Sastamalan Taekwon-Do seura järjesti Black Belt Cupin ja värivöiden kilpailut 26.9.2015. Seurastamme osallistui kilpailuihin 9 kilpailijaa.

Junioreiden erikoistekniikkakilpailussa Veeti, Kare ja Veikko saivat omissa sarjoissaan hopeaa sekä Markus kultaa. Liikesarjoissa Juuso sai hienosti kultaa ja Markus hopeaa. Ottelupuolella Markus ja Veikko voittivat omat sarjansa.

Aikuisten puolella Boosabumnim Antti voitti kultaa erikoistekniikoissa, omassa ottelusarjassaan sekä miesten avoimessa ottelussa. Boosabumnin Konsta sai erikoistekniikoista pronssia ja ottelusta hopeaa. Naisten puolella Katariina sai pronssia ottelusta ja Minna hopeaa samasta sarjasta.

Onnea kaikille mitalisteille!

Kilpailuiden tulokset
(30.09.15)
A-juniorit leireilivät Varalassa
Viikonloppuna 18.-20.9.2015 pidettiin Tampereella Varalan urheiluopistossa perinteinen A-juniorien leiri. Leirille saivat osallistua kaikki 13-17-vuotiaat harrastajat joiden vyöarvo on vähintään 8 gup. Meidän seurastamme osallistuivat Markus Kokko, Konsta Vainikainen ja Katariina Timonen.

Leirillä oli yhteensä kuusi treeniä, joiden aikana käytiin läpi kaikkia Taekwon-Don osa-alueita aina askelottelusta itsepuolustukseen. Osa-alueet käsiteltiin perustasoisesti mutta kattavasti. Treenien lisäksi leirillä mm. saunottiin, syötiin hyvin sekä kuultiin ravitsemustieteen kandidaatti Ismo Mäkisen (4. Dan) pitämä luento nuorten ravitsemuksesta. Varsinaisina ohjaajina leirillä toimivat Lasse Kuusisto 5. Dan, Joonas Helassalo 3. Dan, Joni Ohtonen 2. Dan sekä Sini Piipponen 2 gup. Leirille osallistui iloinen parin kymmenen nuoren harrastajan joukko. Viikonloppu vierähti reippaasti hyvissä tunnelmissa.
(25.09.15)
Uudet alkeiskurssit alkavat syyskuussa
Uudet harrastajat voivat aloittaa Taekwon-Don harjoittelun syyskuussa alkavilla alkeiskursseilla. Järjestämme juniorialkeiskurssin 8-12-vuotiaille tytöille ja pojille sekä nuorten ja aikuisten alkeiskurssin yli 12-vuotiaille. Lisätietoja alkeiskursseista voi lukea kurssien omilta sivuilta alla olevien linkkien takaa.

Juniorialkeiskurssi 8-12-vuotiaille
Nuorten ja aikuisten alkeiskurssi
(17.06.15)
Kesäleirillä Tanskassa
Seuramme opettajat Teppo ja Veera Häyrynen osallistuivat ITF Denmarkin järjestämälle kesäleirille Tanskan SorÝssä 12.-14.6.2015. Tanskan kesäleiri on tanskalaisten ja ruotsalaisten yhteistyössä järjestämä leiri, joka järjestettiin tänä vuonna toista kertaa. Leirille osallistui yhteensä 126 harrastajaa, joista 30 oli mustia vöitä. Leirillä opettivat Peter Logozar VI Dan (Ruotsi), Thomas Brandt V Dan (Tanska), Stefan Plomgren IV Dan (Ruotsi) ja Aleksander Aronsen IV Dan (Tanska/Norja). Leirin opetus toteutettiin sujuvalla tanskan-ruotsin-norjan-englannin-sekoituksella.

Leiri järjestettiin isolla urheiluhallilla, jossa oli hyvät tilat harjoittelulle, erillinen sali yöpymistä varten ja pitopalvelu, joka teki herkulliset ja terveelliset ruoat nälkäisille leiriläisille. Päivät aloitettiin iloisen aamujoogan merkeissä. Harjoituksissa pidettiin hiki pinnassa, harjoiteltiin Taekwon-Don eri osa-alueita ja puikahdettiin välillä myös viereiselle jalkapallokentälle harjoittelemaan. Leirillä järjestettiin myös TKD Kids -ryhmän vyökoe sekä Dan-koe.

Leirillä pidettiin ennen kaikkea hauskaa ja nautittiin yhdessäolosta ennen kesälomille lähtöä. Vastaava leiri on suunnitteilla myös ensi vuodelle ja myös suomalaiset ovat tervetulleita mukaan.
(16.06.15)
Iloa Suurella Budoleirillä
Suuri Budoleiri järjestettiin 5.-7.6.2015 Tampereella, Varalan Urheiluopistossa. Seurastamme osallistui leirille 7 harrastajaa. Suurin osa espoolaisista matkasi Varalaan leirijärjestäjien tarjoamalla bussikuljetuksella. Ensimmäisenä päivänä saavuttuaan Varalaan leiriläiset saivat ilmoittautuessaan ruokakortit Varalan herkullisten ja terveellisten patojen ääreen sekä perinteiset leirilippikset. Ensimmäisen päivän ohjelmaan kuuluivat lajitreenit ja kolme lajiesittelyä: aikido, Taekwon-Do ja taido. Kymmeneltä illalla oli hiljaisuus, mutta innokkaiden leiriläisten itsehillintä ei aivan kaikilla riittänyt tämän säännön noudattamiseen.

Seuraavana päivänä oli aamiaisen jälkeen lajitreenit. Treenien jälkeen leiriläiset kiirehtivät syömään, koska heti lounaan jälkeen lähdettiin Särkänniemeen. Lyhyen bussimatkan jälkeen leiriläiset saivat hurvitella huvipuistossa noin neljä tuntia ja kaikilla oli hauskaa. Särkänniemestä paluun jälkeen oli jälleen treenien vuoro. Päivällisen jälkeen oli yllätysohjelmana trikkausta, joka on eräänlaista akrobatiaa. Iltakymmeneltä oli taas hiljaisuus ja aika mennä nukkumaan.

Viimeisenä päivänä oli jälleen heti aamusta treenit ja sen jälkeen lajiesittelyt: WTF taekwondo, nyrkkeily ja brasilialainen jujutsu. Lounaan jälkeen olikin aika lähteä kotiin. Leirillä oli tosi hauskaa ja monet saivat siellä paljon uusia kavereita sekä suosittelevat leiriä ihan kaikille lajista kiinnostuneille.
(08.06.15)
Kovia otteluita MM-kisoissa
Italiassa järjestettävissä MM-kilpailuissa oli tänään kolmas kilpailupäivä. Seuramme Boosabumnim Antti Rintanen otteli miesten alle 78-kiloisten ottelussa.

Ensimmäisellä kierroksella Antti otteli Irlannin kokenutta Hong Looia (EM-1 vuodelta 2012 ja MM-2 vuodelta 2011) vastaan. Irlantilainen hallitsi hyvin kehää ja tuntui aluksi vievän ottelua, mutta Antti sai käännettyä ottelun itselleen toisessa erässä loistavilla vastahyökkäyksillään.

Toisella kierroksella vastaan asettui Englannin Philip Whitlock (EuroCup-3 vuodelta 2014). Englantilainen oli päätä pidempi, mutta ei pystynyt vastaamaan Antin nopeuteen. Tätä ottelua Antti hallitsi täysin napsien hienoja pisteitä ja pakottaen englantilaista toistuvasti ulos kehästä.

Kolmannen kierroksen vastustaja oli Italian Florin Tataru. Antti aloitti ottelun vahvasti halliten kehän keskustaa. Italialainen tuntui olevan hieman jäässä, eikä hän kerennyt reagoimaan Antin nopeisiin käsilähtöihin. Ensimmäisen erän loppua kohden italialainen pääsi kuitenkin ottelun juoneen mukaan. Toinen erä oli tasaväkisempi ja italialainen oli selvästi herännyt taistelemaan voitosta. Antti napsi kuitenkin tarvittavat pisteet hyvillä potkuillaan ja voitti ottelun.

Neljännellä kierroksella vastassa oli Ukrainan Ivan Gryshchuk (EM-1 junioreissa vuodelta 2013 ja EuroCup-1 vuodelta 2014). Tässä ottelussa peli oli todella tarkkaa. Antti tuntee hyvin ukrainalaisten tyylin ja sai hyödynnettyä sitä. Molempien ottelijoiden vastahyökkäykset toimivat hyvin. Ottelu oli tasainen myös tuomareiden mielestä, joten ratkaisuun tarvittiin jatkoerä. Myös jatkoerässä ottelu jatkui tasaisena, mutta valitettavasti ukrainalainen vei jatkoajan nimiinsä ja eteni mitalipeleihin.

Antin ottelusarjassa oli yhteensä 56 kilpailijaa, ja Antti oli lopputuloksissa hienosti sijalla 5-8. Uran ensimmäinen henkilökohtainen arvokisamitali jäi harmittavan pienestä kiinni, mutta Antin kehitys lupaa hyvää tuleville vuosille.

Kahdelta ensimmäiseltä kilpailupäivältä suomalaiset ovat voittaneet jo viisi mitalia. Suomalaisten saavutuksista voi lukea lisää liiton sivuilta.

Suomen ITF Taekwon-Do ry:n kotisivut
(29.05.15)